Een truffelceremonie draait niet alleen om de ceremonie zelf. De voorbereiding en integratie zijn net zo belangrijk. Tijdens een 1-op-1 truffelceremonie is hier dan ook uitgebreid aandacht voor. 

Een truffelceremonie bestaat uit:

1. Voorbereiding

Een goede voorbereiding zorgt ervoor dat je gefocust, rustig en vol vertrouwen aan de ceremonie kan beginnen. Dit doe je door: 

 • Intentiegesprek (telefonisch)
 • Online cursus ‘Preparing for ceremony’ met videos, meditaties en oefeningen

2. De truffelceremonie 

Tijdens de ceremonie wordt je ondersteund en begeleid waar nodig

 • 6-8 uur privé begeleiding
 • Ondersteuning met muziek, drum en zang
 • Een fijne en veilige sfeer

3. Integratie

Integratie verweeft je ervaringen en inzichten uit de ceremonie met je alledaagse leven. Zo ontstaat er blijvende verandering.

 • Integratie gesprek (telefonisch)
 • Online cursus ‘Weaving the insights into life’ met video, meditaties en reflectievragen 

Wat kost een 1-op-1 truffelceremonie?

Een truffelceremonie kost €250,- (exclusief reiskosten à €0.25 per kilometer vanaf Amsterdam naar jouw locatie). 

Dit is inclusief:

 • Intentiegesprek in de week voor de ceremonie
 • Toegang tot de online videocursus ‘Preparing for ceremony’
 • 6-8 uur privé begeleiding op de dag van de ceremonie
 • Truffels en een simpele avondmaaltijd na afloop van de ceremonie
 • Eén integratiegesprek in de week na de ceremonie
 • Toegang tot de online videocursus ‘Weaving the insight into life’ 
 • Beschikbaarheid voor al je vragen via Whatsapp/e-mail in de week voor en de week na de truffelceremonie
Laten we eerst kennismaken

Wat kun je verwachten?

Een truffelceremonie is een reis. Deze reis begint zodra je de keuze maakt om de ceremonie te gaan doen. Ik begeleid je tijdens elke stap van deze reis. Zowel voor, tijdens en na de ceremonie ben ik bereikbaar voor al je vragen en twijfels.  

Voorbereiding: een week voor de ceremonie

De voorbereiding voor de ceremonie is het eerste deel van de reis. Goede voorbereiding zorgt dat je rustig en vol vertrouwen de ceremonie in kan gaan. Vanuit rust en vertrouwen kan de meeste transformatie plaatsvinden.

Samen onderzoeken we je intentie voor de ceremonie. Deze intentie geeft focus en verdieping aan je truffelceremonie. Ook krijg je toegang tot het online programma ´Preparing for ceremony’, zodat je zelf verder kunt voorbereiden op de ceremonie. 

De dag van de ceremonie

Op de dag van de ceremonie kom ik naar je huis (of een andere locatie die we vooraf besproken hebben). Samen zetten we de energie neer en creëren we een fijne en ontspannen omgeving.

Vanuit verbinding met de truffels openen we de ceremonie. Tijdens de gehele truffelceremonie zal ik zorgen voor een veilige ruimte en je begeleiden met muziek, drum en zang. 

Nadat de truffels zijn uitgewerkt (na 4-6 uur), sluiten we samen de ceremonie af met een simpele vegan maaltijd en is er ruimte om (indien gewenst) nog even na te praten.  

Integratie: een week na de ceremonie 

De reis gaat door na de truffelceremonie. Integratie is een actief proces waarin je bewust kiest voor het verweven van je inzichten in je dagelijks leven. Alleen dan kan er blijvende verandering optreden. Zonder actieve integratie zal je weer langzaam terugkeren naar je oude patronen en gewoontes.   

Tijdens een truffelceremonie kunnen allerlei onbewuste pijnstukken bewust gemaakt worden. Het doorleven van deze pijn biedt een kans voor diepe heling. Ook na de truffelceremonie vraagt dit aandacht. Sla je de integratie stap over, dan kunnen de inzichten en ervaringen van de ceremonie mogelijk ontwrichtend werken. Je kunt dan last krijgen van angst, nachtmerries, verwarring of somberheid. Toegewijde integratie kan deze ontwrichtende ervaringen weer stabiliseren. 

Integratie is een proces dat er elke keer weer anders uit ziet. Tijdens het integratiegesprek verkennen we wat jij op dit moment nodig hebt om je inzichten te begrijpen en in de praktijk te kunnen brengen. Je krijgt ook toegang tot de online cursus ‘Weaving the insights into life’, waarmee je zelf verder aan de slag kan met integratie van je ervaring, door middel van korte video’s, reflectievragen en meditaties. 

LAten we eerst kennismaken

Meer weten over de helende werking van truffels? Luister de podcast!

Meer opties nodig?

Dat kan! Truffelceremonies kunnen op maat gemaakt worden, afhankelijk van je wensen. Een aantal opties:

 • Meerdere integratiesessie: Meer ruimte nodig voor integratie? Dan zijn losse integratiesessie bij te boeken à €53 euro per sessie.
 • 1-op-1 Cacaoceremonie & low dose truffelceremonie: Een 1-op-1 truffelceremonie, maar dan met een lagere dosis truffels en een kop warme ceremoniële cacao. De cacao versterkt de truffels en zorgt voor een liefdevolle opening voor transformatie. Ideaal voor een zachte kennismaking met plantmedicijnen. De kosten hiervoor zijn €250 euro (exclusief reiskosten).  
 • Een duo ceremonie: Een truffelceremonie samen met je beste vriend(in), je partner of een familielid. Het intentie en integratiegesprek wordt apart gevoerd. De kosten hiervoor zijn €200 per persoon (exclusief reiskosten).  
 • Een groepsceremonie: Neem contact met mij op voor de mogelijkheden voor een ceremonie met meer dan 2 personen, bijvoorbeeld voor een ceremonie met je vriendinnen, collega’s of vrouwencirkel. Dit kan ook zonder of met lage dosis truffels.   

Kennismaken?

Voordat we een 1-op-1 truffelceremonie inplannen, maak ik graag eerst telefonisch kennis met je. In 15 minuten bespreken we of een truffelceremonie op dit moment voor jou geschikt is en of we een match zijn. 

 

 

FAQ: Veelgestelde vragen

Ik kan me voorstellen dat je nog steeds vragen hebt over een 1-op-1 truffelceremonie. Hieronder beantwoord ik de meest gestelde vragen. Staat je vraag er niet bij? Stuur me dan vooral een mailtje

Zijn truffels legaal? 

Ja, in Nederland is het gebruik van truffels legaal. Het gebruik van paddo’s, die dezelfde werkzame stoffen psilocybine en psilocine bevatten, is niet legaal. Hiervan zal dan ook geen gebruik worden gemaakt tijdens de ceremonie.   

Wat zijn de bijwerkingen van truffels?

In sommige gevallen kun je misselijk worden na de inname van truffels. Om dit risico te verkleinen, vraag ik je op de dag van de truffelceremonie niet te eten. Truffels worden het best verteert op een lege maag. 

Voor zover nu bekend zijn truffels niet schadelijk voor de hersenen, maar kunnen ze je juist helpen om je stemming te verbeteren en nieuwe verbindingen in hersengebieden te leggen.

Truffels werken niet verslavend. 

Zijn er contra-indicaties? Voor wie is een truffelceremonie niet geschikt? 

Een truffelceremonie kan veel losmaken en is daardoor niet voor iedereen geschikt. Het is belangrijk dat er voldoende psychisch draagvlak is om de ceremoniële ervaring te kunnen verwerken. Tijdens een kennismakingsgesprek zal hier aandacht aan besteed worden.  

Daarnaast zijn er ook een aantal contra-indicaties voor het werken met truffels:

– het gebruik van medicatie die het zenuwstelsel beïnvloed (o.a. antidepressiva)
– hoge bloeddruk
– hartklachten
– zwangerschap
– het geven van borstvoeding
– aanleg voor psychose of een bipolaire stoornis (bij jezelf of in de familie)  

Voor wie is een truffelceremonie wel geschikt?

Als je boven de 18 jaar bent, in goede gezondheid verkeerd en geen medicatie gebruikt, dan kun je veilig gebruik maken van truffels. Hoewel truffels absoluut niet de enige manier zijn om iets over jezelf te leren, is het voor veel mensen een waardevolle manier om meer bewustzijn te ervaren. 

Waar vinden de 1-op-1 truffelceremonies plaats? 

De 1-op-1 truffelceremonies vinden plaats op een plek die voor jou fijn voelt. Dit mag bij jou thuis zijn, maar het kan ook op een andere locatie zijn die je zelf hebt geregeld of gehuurd. Je bent zelf verantwoordelijk voor het regelen van de locatie. 

Welke dosis wordt gebruikt tijdens de truffelceremonie?

In de truffelceremonies werken we met middel- tot hoge doseringen (7-15 gram truffels). Deze dosering ondersteunt je om de reis naar binnen te maken. De exacte dosering verschilt per persoon en situatie en wordt onderling afgestemd.

Is een duo ceremonie ook mogelijk?

Jazeker, je kunt ook een ceremonie doen samen met je partner of een goede vriend(in). Dit verloopt op dezelfde manier als een 1-op-1 ceremonie. De truffelceremonie zal op hetzelfde moment plaatsvinden. Het intentie- en integratiegesprek wordt 1-op-1 gehouden.