Over de cursus #Ik hou van mij

Tijdens de cursus #Ikhouvanmij leer je om je mindset naar zelfliefde te zetten. Het is een programma voor mensen die houden van zelfreflectie en die diep in zichzelf durven kijken. Zo hoef je geen trucjes te leren, maar kun je naar de kern en daar de strijd met jezelf beëindigen.

Er is maar één iemand zoals jij, en daar mag je heel erg blij mee zijn. Om een fijn en succesvol leven te leiden hoef je geen ander persoon te worden, maar je alleen maar te realiseren hoe bijzonder je al bent. Echt! 

De cursus volg je volledig via Instagram en duurt vier weken. Hierin leer je acht belangrijke lessen over zelfliefde. Twee keer per week (op zondag donderdag) komen er stories met deze les online. Deze lessen bevatten theorie en opdrachten. Daarnaast is er elke zondaggavond om 20.00 uur een livesessie voor al je vragen. 

Dit vinden deelnemers van de cursus

Lees meer reviews

Zo ziet het programma eruit

Week 1: Bewustwording

Les 1: Mindset + zelfliefde
Je leert wat zelfliefde is (en ook wat het niet is). Je begrijpt hoe je overtuigingen je gedrag bepalen en waarom het nuttiger is om je overtuigingen te veranderen dan wat je doet. Met een simpele tool leer je hoe je belemmerende overtuigingen kunt herkennen en hoe je de negatieve spiraal van zelfkritiek kunt doorbreken. 

Les 2: Voorwaardelijke liefde
Welke voorwaarden stel jij aan jezelf voordat je liefde verdient? In deze les leer ik je hoe je je deze voorwaarden kunt herkennen door middel van lichamelijke sensaties en hoe je deze voorwaarden los kunt laten. Echte zelfliefde kent namelijk geen voorwaarden en hoef je niet verdienen. 

Week 2: Overtuigingen

Les 3: Perfectionisme
Perfectionisme lijkt een fijne motivatie om goed je best te doen, maar in werkelijkheid is het angst om niet goed genoeg te zijn. Het verlamt, zorgt voor uitstelgedrag, vermoeidheid en verlies van plezier. Op deze dag leer ik je hoe ik van super perfectionist naar relaxt ‘goed genoeg’ ging. 

Les 4: Zelfwaarde
Je gedachtes zijn geen feiten, maar jouw interpretatie van de werkelijkheid. Een lage zelfwaarde wordt veroorzaakt door de gedachtes over jezelf. Wil je een beter zelfbeeld? Dan is je zelfwaarde verhogen niet de oplossing. Het is veel effectiever om met zelfcompassie naar jezelf te leren kijken. 

Week 3: Voelen

Les 5: Emoties
Veel mensen stoppen hun emoties weg. Dat is zonde, want emoties zijn er om je te helpen en je de weg te wijzen. Door ze weg te stoppen, mis je de belangrijke functies die emoties vervullen. Toch is het vaak eng om emoties te voelen. In deze les leer je hoe je emoties toe kunt laten en met deze angst om kan gaan.

Les 6: Kwetsbaarheid
Kwetsbaarheid is de moed om jezelf volledig te laten zien zoals je bent. Het is een super power! Alleen hoe kom je over je schaamte heen? In deze dag leer je wat schaamte en schuldgevoel met kwetsbaarheid te maken hebben. 

Week 4: Gedrag

Les 7: Dankbaarheid
Dagelijks bezig zijn met dingen waar dankbaar voor bent, is een fantastisch manier om meer van jezelf te gaan houden en je blijer te voelen. Het is ook de ultieme tool tegen zelfkritiek. In deze les leer je de wetenschappelijke voordelen van dankbaarheid en leer je een aantal manieren om meer dankbaarheid in je leven te voelen. Dat gaat verder dan een dankbaarheidslijstje invullen. 

Les 8: Self care
Dagelijks tijd maken voor self care is geen luxe, maar noodzakelijk. Hoe zorg je dat je er dagelijks tijd voor maakt en welke dingen kun je dan het beste doen? In deze dingen leer je wat voor JOU self care is, zodat je het op je eigen manier kunt doen. 

zelfliefde cursus ik hou van mij

 

Waarom leer ik je dit?

Ik weet hoe zwaar het leven kan zijn, maar ook hoe leuk het kan zijn. Zelfliefde is de tool die mij heeft geholpen om een leven te leiden waar ik echt voldoening uit haal.

Ik geloof dat mensen het beste presteren als ze van zichzelf houden. Na het volgen van talloze cursus workshops en training, het lezen van ruim 100 zelfhulpboeken en 10 jaar zelfonderzoek, heb ik veel kennis en praktische tools opgedaan. Dat heeft mij geholpen meer van mezelf te houden en legde de basis voor een fijn leven.

Ik wil niets liever dan deze methodes met jou delen, want ik gun jou net zo veel geluk en liefde!

Ik wil meer over Desirée lezen

Dit vinden deelnemers van de cursus:

Desirée helpt taboes te doorbreken

”Ik ben blij dat ik de cursus heb gevolgd. Ik heb deze dagen veel over mezelf geleerd, vooral omdat je erg intensief iedere dag met nieuwe stof bezig bent en op jezelf reflecteert. Desirée geeft veel achtergrondinformatie, maar ook praktische tips, opdrachten en quotes. De bonusstof die er elke dag bij zit is ook erg leuk! Ze vertelt uitgebreid over haar eigen ervaring, wat helpt om taboes te doorbreken. Echt een aanrader om te volgen!”

Een hele waardevolle cursus

“Een hele waardevolle cursus! Niet alleen als je nog niet zo bekend bent met self love, maar ook als je al het een en ander weet over self love, maar als het nog niet gelukt is om dit toe te passen in je leven. De cursus is opgebouwd uit verschillende onderdelen die logisch op elkaar volgen, waardoor je een goed begin kunt maken! En er wordt ook aandacht besteed aan wat je kunt doen als het niet zo goed lukt.”

Lees meer reviews

Ik heb meer vrede met mijn perfectionisme

“De online cursus ‘ik hou van mij’ was voor mij weer een positieve bevestiging dat het oké is om je soms minder lekker in je vel te zitten. Maar ook dat het vooral in je mind zit. Bedankt voor de tips en extra stof. Ik heb meer vrede met mijn perfectionisme en kan dingen beter los laten.”